Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Pla d’Acció Comarcal de l’Alt Penedès s’aprova per unanimitat

El Pla d’Acció Comarcal de l’Alt Penedès o PAC és el full de ruta de l’actual mandat.

Inclou els serveis, les activitats i les obres que s’han de dur a terme durant els quatre anys, la manera d’acomplir-los, els mecanismes de coordinació amb els municipis i la previsió dels recursos necessaris per finançar les actuacions.

Presentat per l’equip de govern, format per CIU i PSC, el Pla d’Acció Comarcal de l’Alt Penedès 2015-2019  va ser aprovat ahir definitivament i per unanimitat en el plenari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. El PAC va comptar amb els vots favorables dels dos grups del govern, el grup de l’Entesa, la CUP i ERC, per tant va tirar endavant per unanimitat donada l’absència del conseller del PP.

En el període d’exposició pública, la CUP i ERC han presentat al.legacions, la majoria de les quals han estat incorporades com explica el president comarcal, Francesc Olivella.

Els eixos principals del PAC 2015-2019 són garantir les xarxes de protecció i inclusió socials, dinamitzar l’economia, potenciar la col.laboració i assistència als ajuntaments, promocionar l’enoturisme i el turisme cultural i gastronòmic i vetllar perquè el Penedès sigui un àmbit de planificació territorial i desenvolupat amb totes les competències, així com treballar per la incorporació de la vegueria de Penedès al mapa de vegueries, fita que aquest mateix dijous iniciava el seu camí al Parlament.

A tall d’exemple i segons explicava el president del Consell Comarcal, en els propers 3 anys es notaran millores en els camins de la comarca, hi haurà més beques menjador o es milloraran les rutes de transport escolar.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: