Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els goigs de Sant Fèlix comencen a caminar amb el primer assaig conjunt del cor i l’orquestra

Dimecres al vespre a l’Auditori Montserrat Junyent de l’edifici de l’Ateneu Municipal es va fer el primer assaig del cor que ha de cantar els goigs de Sant Fèlix aquesta festa major.

Un primer assaig que va servir també per tal de trobar-se amb l’orquestra que els ha d’acompanyar i que ja fa un mes que està assajant.
Txell Montserrat, que és la responsable del cor, comenta que en aquesta primera trobada es busca que si hi ha gent que vol participar en el cant dels goigs s’hi acosti per tal de conèixer quina veu canten i començar a treballar per coordinar tot el cor. En aquesta ocasió per exemple hi havia 5 persones que hi participen per primer cop; però Montserrat recorda que el proper 17 d’agost a les 8 del vespre fan una nova trobada.
Entre els components del cor hi ha gent de totes les edats, Montserrat recorda que no és imprescindible saber de cant per participar-hi. El més important és assistir als assaigs.
Després d’un escalfament i una primera aproximació al text, només amb l’acompanyament del piano, els membres del cor entraven en algunes de les parts del text que resulten més complicades.
Poc després s’incorporaven en aquest assaigs els membres de l’orquestra que els acompanyarà els 9 dies de la novena, sota la direcció de Carmina Font.
Els músics estan assajant des de finals de juny els que s’han incorporat per primer cop, i des de primers de juliol ja cada setmana tots plegats.
La majoria dels components de l’orquestra són alumnes de l’escola municipal de música Maria Dolors Calvet, que es continuaran trobant aquestes setmanes per tal d’anar polint tots els detalls.
Pel que fa al cor, es tornaran a trobar els dies 17 i 18 d’agost, per fer encara tot just abans d’iniciar la novena un darrer assaigs amb orquestra inclosa a la mateixa Basílica de Santa Maria. La novena i els goigs a Sant Fèlix començaran com sempre el 22 d’agost.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: