Dijous, 26 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gestió del combustible per combatre els grans incendis

Des de la Federació d’ADF Penedès Garraf expliquen que s’han d’aplicar mesures per combatre els incendis de gran magnitud.

Concretament a través de tres accions: una són els mitjans d’extinció del foc a través de l’aigua. La segona és establir mesures de prevenció. Es tracta de crear obres d’infraestructura que evitin la propagació del foc. Uns exemples serien els camins en perfecte estat, franges de baixa combustibilitat, franges tallafocs, zones segures o punts d’aigua. Tot i això, el portaveu de la Federació, Xavier Xortó, destaca que aquestes mesures són insuficients i que hi ha una tercera mesura que és la més eficaç per evitar els grans incendis. Aquesta és la gestió del combustible i hi ha tres sistemes per controlar el combustible potencial dels boscos.

Segons el portaveu de la Federació d’ADF Penedès-Garraf la gestió del combustible és “la clau per controlar els grans incendis forestals”.

El canvi climàtic és la principal causa pels períodes de sequera i com a conseqüència hi ha més risc d’incendis forestals.

També destaca que l’activitat dels voluntaris és imprescindible per evitar que els possibles incendis avancin amb facilitat. La Federació d’ADF Penedès-Garraf fa una crida a tota la població perquè extremi les precaucions durant tot l’any però en especial al llarg d’aquests mesos més calorosos. Per acabar, recordem que quan hi hagi qualsevol indici d’un possible incendi, cal trucar al número d’emergències 112.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: