Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Creu Roja de l’Alt Penedès manté el compromís amb la nutrició infantil

L’organització ha llançat aquest mes de juny la campanya ‘Donem-li la volta per omplir el plat’.

L’objectiu d’aquesta campanya és buscar el suport de la ciutadania, les empreses i el tercer sector per garantir l’alimentació infantil. ‘Donem-li la volta’ és el lema amb el qual la Creu Roja de Catalunya vol reorientar el seu projecte i aconseguir, així, adaptar-se millor a la realitat socioeconòmica del país. Pel que fa a la secció de l’Alt Penedès, el compromís és el mateix. Les seves activitats estan encarades a garantir l’alimentació infantil. D’una banda, a través de lots amb aliments que s’entreguen a les famílies derivades de Serveis Socials. Però també finançant la meitat de l’import de les beques menjador durant el curs, que no cobreixen les administracions corresponents. A més hi ha les targetes Bonàrea, amb un import personalitzat, que les famílies poden gastar als establiments de l’Àrea de Guissona, sota el control de la Creu Roja. Quan no hi escola, les necessitats d’aquestes famílies es mantenen cobertes a partir d’aquestes targetes.

Actualment, la Creu Roja de la comarca ajuda a 30 famílies amb les targetes d’alimentació i adjudica 18 beques de menjador. Malauradament, tal com reconeixien els responsables de la secció comarcal, no es poden atendre a totes les persones que ho necessitarien.

Tot i això, com explica Carrillo, la Creu Roja de l’Alt Penedès ofereix tallers perquè les famílies puguin gestionar de manera correcta els recursos que se’ls hi assignen. Així doncs, es conforma una relació integral i participada.

Tot aquest sistema per garantir l’alimentació suficient i saludable dels més petits compta amb el suport indispensable d’un equip de voluntaris que, com la Carme, aporta el seu temps lliure i els seus coneixements per ajudar qui ho necessita.

La Creu Roja demana la implicació dels diferents actors socials de la comarca per poder establir sinergies i ser més eficients. Si bé és cert que la secció penedesenca de la Creu Roja col·labora activament amb alguns supermercats de la comarca, fan una crida perquè, sobretot les empreses, col·laborin amb l’organització.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: