Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La comarca de l’Alt Penedès és una de les que registra un major increment dels afiliats el 2015

La comarca de l’Alt Penedès és una de les que registra un major increment dels afiliats a la seguretat social el 2015, un 4,2% respecte a l’any anterior.

La Memòria Econòmica de Catalunya 2015 de la Cambra de Comerç presenta les dades més positives des de fa vuit anys perquè creixen el PIB i l’ocupació i es redueix la taxa d’atur a la província. La comarca de l’Alt Penedès és una de les que registra un major increment dels afiliats a la seguretat social el 2015, un 4,2% respecte a l’any anterior.

Segons estimacions pròpies, el Valor Afegit Brut a preus corrents de la província de Barcelona ha crescut un 3,6% el 2015. Es tracta del creixement més important des del 2008, i supera de molt l’1,3% registrat l’any anterior. L’economia barcelonina s’ha comportat igual que el conjunt de Catalunya, atès el seu elevat pes sobre el total, gairebé tres quartes parts del PIB de Catalunya.

El sector que registra una millor evolució és el comerç, que registra el saldo més elevat de les quatre demarcacions catalanes. A l’Alt Penedès, la indústria agroalimentària reacciona bé gràcies sobretot a l’exportació de productes vitivinícoles. I el turisme presenta bones dades a la província perquè no només es concentra a l’àrea de Barcelona ciutat.

Les previsions per al 2016 també són bones, tot i que hi ha una certa desacceleració que fa baixar les expectatives inicials de recuperació.

La Memòria Econòmica de Catalunya 2015, patrocinada per Banco Santander, ha estat presentada a Vinseum en un acte presidit pel president del Consell de la Delegació de la Cambra de Barcelona a l’Alt Penedès, Joan Amat, i que ha comptat amb la presència de Luís Herrero, subdirector general del Banco Santander i responsable a Catalunya, i del tinent alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: