Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca fan de Vilanova plaça de castells de deu

Vilanova i la Geltrú ja pot presumir de ser la quarta població del país, després de Terrassa, Vilafranca i Girona que veu descarregar un castell de deu pisos. Els Castellers de Vilafranca van fer la millor diada que mai una colla hagi fet abans de l’agost casteller

 

L’espectacular tres de deu amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca, que van completar en el marc de la diada de Festa Major a la capital del Garraf, es el més matiner completat mai, el quart de la colla vilafranquina i primer completat fora de pròpia plaça.

Els verds van obrir plaça amb la torre de nou amb folre i manilles, decisió valenta ja que just feia una setmana els va quedar en intent a Mataró. Cal dir que els verds duien a plaça un peu imponent que va ajudar i molt a fortificar el folres. Una torre ferma de baix que es va carregar amb solvència i que només va passar un moment delicat a quints just a l’inici de la baixada. Salvat això tot a lloc per completar la millor de les cinc que ja han descarregat aquest any.

I tal com havien promès a segona ronda el tres de deu amb folre i manilles. El més matiner que la colla s’havia plantejat mai. Un castell que al darrer assaig va donar confiança. Una posta en escena ràpida i ben encaixada va ajudar a carregar un castell de deu amb molta solvència, treballant però no al límit. Un cop feta la aleta els quarts van treballar de valent per no perdre un castell que s’anava dominant des del tronc que mai es va posar nerviós. Impagable la feina de les manilles. Grandíssim castell de deu, amb novetats importants al tronc respecte al 2015. Mai els verds havien pogut descarregar el castell de deu dos anys seguits i el de Vilanova a més el més matiner completat de la història.

La festa verda però va continuar amb un excepcional tres de nou amb folre i l’agulla. Un castell res a veure amb el de Mataró de feia sis dies que es va salvar in extremis. El de Vilanova va ser un castell amb majúscules. Ben definit al tronc i sense anar a límits i amb un pilar expert que va pujar tard però sabent que el tres era important. Vilanova estrenava castell de nou amb agulla, el segon del verds aquest any i el vintè de la única colla fins el moment que l’ha completat. Tres castells de gamma extra que van ser completats com no podia ser d’altra manera que amb un excepcional pilar de vuit amb folre i manilles. Ferm i alçat com ells saben. El tercer descarregat de l’any per completar a dia d’avui la tretzena millor actuació de la història castellera. Una diada més aviat de Sant Fèlix que no pas d’un trenta de juliol a Vilanova. Ara els verds uns dies de descans i a per la resta de l’agost.

Brillant i molt resolutiva va estar també la Jove de Tarragona que aquest any donarà molt a parlar. Van obrir plaça amb el tres de nou amb folre, el quart de l’any, per estrenar en segona ronda el nou de vuit. Van tancar la seva ronda de castells amb el quatre de nou amb folre.

Però el seu millor moment de la tarda estava per arribar ja que finalment van dur a plaça el pilar de vuit amb folre i manilles en una plaça animada que el volia seu. Amb verds i Bordegassos al costat de la Jove van plantar un bon pilar de vuit amb folre i manilles. Carregat amb claredat la baixada no se’ls va complicar com en el altres ocasions. La Jove descarregava el seu primer pilar de l’any i segon de la seva història. El Catllar 2015 en va ser testimoni. La Jove de Tarragona un any més colla de gamma extra. Millor diada feta mai a Vilanova i la més complerta de la Jove abans de Sant Magí.

Els Bordegassos de Vilanova  no van tenir la seva millor tarda. Van obrir la seva diada de Festa Major amb el set de set un castell menor, per després fer fins atres intents desmuntats de quatre de vuit, un castell que al juny havia carregat a l’Arboç. No va poder ser. Va clore la seva tarda sense castell de vuit, com si havia fet en les darreres quatre diades de Festa Major amb la torre de set.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: