Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca han estrenat el tres de nou amb folre i agulla a Mataró

Els Verds van començar amb la torre de nou amb folre i manilles, que no van poder carregar, tot i haver-la rodat força aquesta temporada.

Les novetats als pis de terços, pensant en el tres de deu, i problemes d’encaix van impedir coronar la construcció. Els Castellers, però, es van refer amb un tres de nou amb folre que van completar sense complicacions. Després va ser el torn del gran repte del dia per als de Vilafranca: el tres de nou amb folre i agulla. El castell va pujar amb dificultats però l’actitud de lluita i sang freda dels castellers va permetre completar la construcció en el que va ser un dels grans moments de la diada. El tercer castell va ser el quatre de nou amb folre. Per acabar la diada, els Verds van plantar el pilar de vuit amb folre i manilles.

Malgrat la caiguda amb la torre, el balanç de la jornada era positiu, especialment per l’actitud dels castellers, que van saber refer-se.

L’actuació a Les Santes manté el full de ruta dels Castellers de Vilafranca intacte a sis dies de la diada de festa major a Vilanova. L’assaig de divendres, tot i la pluja, va permetre veure el tres de deu fins a sisens i queden tres assaigs encara per polir la construcció.

Tornant a Les Santes, els Minyons de Terrassa van complir objectius amb la torre de nou, el 9 de 8 amb tres enxanetes i el quatre de nou amb folre, per culminar amb el pilar de sis. Per la seva part, la colla local, els Capgrossos de Mataró, no van poder amb la torre de nou però van igualar la seva millor actuació de la temporada tot completant el tres i el quatre de nou i el cinc de vuit. Els mataronins van arrodonir la diada amb el pilar de sis.

La diada va estar marcada per l’homenatge que van retre les colles participants i els espectadors a la castellera Mariona Galindo, que va morir fa deu anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: