Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca fan la clàssica de 8 a la plaça del Rei

Els Xicots de Vilafranca han sumat una nova clàssica de 8 en aquest primer tram de temporada.

L’actuació d’aquest diumenge a la plaça del Rei de Barcelona era una nova ocasió per posar en pràctica el treball intensiu per consolidar les construccions, de cara als propers reptes que han d’arribar aquest estiu. Ha estat la quarta clàssica de 8 vermella d’enguany, realitzada en una jornada castellera que ja és fixa en el calendari dels Xicots, la diada d’estiu de la Colla Jove de Barcelona.

Ha estat especialment significatiu poder materialitzar 3 de 8, 4 de 8 i torre de 7 en una jornada singular, amb algunes baixes a causa del pont de Sant Joan i la celebració de les eleccions generals. Una de les notícies més destacables ha estat la rotació de canalla, ja que cada castell ha comptat amb una acotxadora diferent.

Una vegada més el primer castell va ser el 3 de 8, que va pujar amb bona factura fins a la carregada i que va caldre defensar a la sortida de canalla, però sense més dificultats. En segona ronda, el 4 de 8 es va descarregar amb agilitat, malgrat no presentar una estructura perfecta. Per últim, la torre va ser una nova prova amb la finalitat de perfeccionar el tronc i posar-la damunt d’un folre properament.

Pel que fa a la colla amfitriona, va completar el 5 de 7, el 7 de 7 amb agulla i el 4 de 7 amb agulla, mentre que els Minyons de Terrassa van descarregar la torre de 8 amb folre, i els 3 i 4 de 8, acabant amb pilar de 6. La propera actuació dels Xicots de Vilafranca serà aquest dissabte, a la festa major de Sant Pere de Ribes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: