Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP satisfets del compromís de Territori per a la circulació de tractors a la C-15

Unió de Pagesos mostra la seva satisfacció per aquest compromís per tal que puguin circular tractors en el tram de la C-15 entre Puigdàlber i Igualada coincidint amb la verema i la sega.

Unió de Pagesos mostra la seva satisfacció per aquest compromís del Departament de Territori i Sostenibilitat per tal que puguin circular tractors en el tram de la C-15 entre Puigdàlber i Igualada coincidint amb el període de la verema i de la sega, tot i que el permís no serà efectiu fins el 15 de juny, quan es publiqui la resolució, i acabarà el 20 d’octubre. El sindicat, que havia sol·licitat al Departament que el permís d’aquest any s’iniciés l’1 de juny, s’ha reunit amb representants del servei de carreteres, dels Mossos d’Esquadra i de l’empresa concessionària de la C-15 per valorar els punts conflictius per al pas de tractors.
D’altra banda, UP valora positivament les propostes de modificació plantejades per Territori per a la circulació d’alguns traçats conflictius de la C-15 amb nous vials per millorar l’accessibilitat a la zona d’Olèrdola.
El sindicat recorda que la prohibició de circular tractors i altres vehicles lents per aquest tram de la C-15 implica un augment considerable de temps en el trajecte, a més de l’increment de costos per la ineficiència en el desplaçament, el que contribueix a entorpir l’activitat agrària. A la vegada, comporta un augment del perill per a la circulació, ja que en molts casos els tractors han de circular per carreteres estretes, amb revolts pronunciats i poca visibilitat, el que fa incrementar els riscos tant per a la pagesia com per a la resta de vehicles que hi circulen.
El sindicat va iniciar fa tres anys la campanya No ens barreu el pas per reclamar la circulació dels tractors per les noves infraestructures en les èpoques de collita.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: