Dissabte, 28 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Recollida de signatures per evitar les molèsties que causen els plàtans

Un grup de veïns de Vilafranca inicia una recollida de signatures per evitar les molèsties que causen els plàtans i l’alcalde es compromet a extremar les precaucions.

Més de 200 persones han signat a la plataforma Change.org una petició adreçada a l’Ajuntament amb el títol ‘Afectats per l’al·lèrgia als plàtans sense podar de Vilafranca del Penedès’. Segons recull el text de la petició, l’objectiu és fer “pressió perquè l’ajuntament faci manteniment dels plàtans” i al·lega que “fa molts anys que no els poden, no hi fan manteniment, han reduït molt la neteja dels carrers i cada vegada hi ha més al·lèrgics a Vilafranca”. Els impulsors de la petició també demanen que no plantin més arbres d’aquesta espècie a la ciutat perquè “causen molts problemes als vilatans”. I expliquen que, en molts dels casos, “amb el pas del temps els antihistamínics ja no són efectius i forcen a que el pacient s’hagi d’administrar vacunes contra l’al·lèrgia als plàtans, amb l’alt cost que suposa per l’individu”. La petició vol arribar a les 500 signatures.

L’alcalde de Vilafranca Pere Regull ha explicat que, a la vila, es fa una poda periòdica cada quatre anys, a banda de les podes puntuals que es fan quan hi ha algun problema concret. En qualsevol cas, l’alcalde diu que l’ajuntament es compromet a extremar les precaucions.

 

Segons ha explicat l’alcalde, “només un 16% dels arbres que hi ha a la vila són plàtans” i hi ha moltes altres espècies, sobretot plantes com gramínies i parietàries, que també causen molèsties a les persones al·lèrgiques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: