Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’equip de govern de Sant Sadurní fa un balanç positiu del primer any de mandat

L’equip de govern de Sant Sadurní fa un balanç positiu del primer any de mandat

L’alcaldessa, Maria Rosell, acompanyada pel primer tinent d’alcalde, Josep Maria Ribas, ha fet una roda de premsa de valoració del seu primer any de govern des de les darreres municipals.

Segons Rosell estan molt satisfets perquè ja han dut a terme prop del 50% dels projectes que van acordar amb el pacte de govern.
Ribas, que també ha fet un balanç positiu d’aquest temps de mandat, ha destacat el fet que totes les regidories treballin de forma transversal en els projectes proposats, alguns dels quals ja vénen del mandat anterior, i amb l’objectiu de servei públic; com a regidor d’Hisenda ha destacat que un cop acomplert el Pla Financer, l’Ajuntament es troba en un 31% de ratio d’endeutament -una xifra molt positiva si es compara amb d’altres Ajuntaments- i un romanent positiu de 2.800.000 euros, dels quals un milió i mig es poden invertir al projecte del Centre Cultural de la plaça Nova per no perdre la subvenció; la resta es podran invertir en altres projectes per la vila.
La promoció econòmica de Sant Sadurní i el servei a les persones com a prioritat; la valoració dels llocs de treball al consistori com a eina necessària per definir quin Ajuntament es vol a mig i llarg termini i la transparència són alguns dels eixos en què treballa l’equip de govern. Rosell reconeix que en aquest any han viscut alguns moments tensos, també amb l’oposició, perquè potser en algun cas no s’han sabut explicar prou bé.
Ribas i Rosell han qualificat de “projecte estrella” el Centre Cultural de la plaça Nova. La segona fase de les obres ha d’estar enllestida a finals d’any i, segons ha dit Ribas, la nova biblioteca hauria d’estar en ple funcionament per l’inici del curs escolar 2017/18.
També s’ha destacat que es treballa com a projectes centrals el pavelló multiús que es construirà al costat de l’escola Jacint Verdaguer i que servirà tant per dur-hi a terme activitats esportives com lúdiques i culturals; el treball conjunt per elaborar convenis d’usos i cessió amb l’Ateneu i El Centre per tal d’arranjar i poder aprofitar aquests equipaments per dur a terme activitats diverses. També la creació del Passeig del Cava, batejat inicialment com de la Salut, un projecte pensat perquè les persones de Sant Sadurní puguin gaudir d’un entorn saludable, un espai verd que tindria l’inici a Can Mas de la Riera i que enllaçaria amb les rutes saludables i el Camí del Riu que ja disposa Sant Sadurní.
En el pla urbanístic s’ha destacat com a obres prioritàries i llargament reivindicades la construcció de la rotonda al cinturó de ronda davant del Cementiri municipal, que depèn de la Generalitat i que ja està en fase de resolució; i la construcció d’una rotonda en el tram molt perillós a la sortida del cinturó en direcció Gelida, un projecte que finança íntegrament Diputació de Barcelona, per import d’uns 700.000 euros, i que podrien ser una realitat l’any vinent.

Comentaris

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: