Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Generalitat permetrà que els tractors puguin circular per la C-15 durant la verema

La Generalitat permetrà que els tractors puguin circular per la C-15 durant la verema

L’acord assolit per JARC contempla l’autorització de circular de Puigdàlber a Sabanell per la C-15 entre el 15 de juny i el 20 d’octubre.

La mediació de l’organització agrària han provocat que, a falta de la resolució definitiva per part del Departament de Territori, aquest es comprometi a permetre el pas de tractors entre el 15 de juny i el 20 d’octubre, fins que el vial alternatiu entre Puigdàlber i Sabanell no tingui les condicions de seguretat perquè transitin els agricultors.
L’organització agrària JARC-COAG ha aconseguit aquest compromís del Departament. En breu es publicarà la resolució que permetrà als pagesos fer les tasques agrícoles relacionades amb la sega del cereal i la verema en les mateixes condicions que l’any passat.
De moment, el vial alternatiu a la C-15 entre Puigdàlber i Sabanell, segueix sense complir els requisits necessaris de seguretat perquè hi passin els vehicles agraris. Actualment, aquesta carretera conté trams molt estrets amb poca visibilitat, diversos revolts i pendents pronunciats que impedeixen la circulació segura de tractors. Tenint en compte que les dades de Trànsit constaten que a l’Eix Diagonal, en el tram entre Puigdàlber i Sabanell, van circular 2.900 tractors durant la campanya de la sega del cereal i de la verema de l’any 2014, JARC-COAG considera que cal fer les actuacions de millora el més aviat possible.
Finalment, JARC-COAG va plantejar al Departament de Territori la necessitat que contempli que “les autoritzacions de pas provisionals dels vehicles agrícoles es renovin anualment de forma automàtica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: