Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC torna a guanyar les Generals a Vilafranca

En Comú Podem se situa com a segona força i CDC en tercera posició a la capital de l’Alt Penedès.

Els republicans no només han tornar a ser el partit més votat a Vilafranca en les eleccions generals sinó que a més han millorat el resultat respecte de les eleccions del 20 de desembre, amb 4.402 vots a Vilafranca i un increment percentual de quasi el 3%. En Comú Podem ha estat la segona força, amb un  lleuger augment de percentatge encara que amb menys vots. En aquesta ocasió n’ha sumat 3.726. CDC també ha perdut vots i percentatge respecte les anteriors Generals de 2015,  i situant-se com a tercera força i assolint en aquesta ocasió 3.362 vots.

El PSC també manté posicions amb 2.656 vots a Vilafranca, mentre que el PP millora resultats amb un augment de 204 vots i un total de 1.756.

La formació que més ha pedut ha estat Ciutadans que ha baixat uns 500 vots, aconseguit 1.410 vots a Vilafranca.

Ahir a la nit a les seus comarcals dels partits hi havia, en general, poca presència de militants i simpatitzants perquè encara quedava per fer el recompte del senat.

Respecte als resultats a la seu de CDC es respirava un ambient d’haver aguantat el cop, sobre tot en funció del que havien apuntat les enquestes.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, assenyalava un resultat molt similar a les anteriors eleccions, amb una lleugera baixada.

També a la seu del PSC el tinent d’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, apuntava una sensació similar. Amb un lleuger augment a Vilafranca respecte les anteriors eleccions, baixant una mica a Catalunya, però sense que Podemos hagués fet el “sorpasso”.

On es vivien els resultats amb més eufòria era a la seu d’ERC, que a Vilafranca i a la comarca han continuat creixent i millorant resultats respecte a les anteriors eleccions Generals. Sent la força més votada a la comarca. El balanç el feia el candidat i regidor sadurninenc Toni Sisternas.

A la seu de Vilafranca en Comú hi havia satisfacció per haver mantingut el segon millor resultat a Vilafranca. El regidor de VeC, Ramon Arnabat, parlava de marcar tendències a la vila.

Vilafranca en Comú donava suport a En Comú Podem, i assenyalaven que els resultats a Catalunya constaten que hi ha una majoria que vol un canvi en els polítiques socials.

Finalment on es respirava amb tranquil·litat, desprès d’una nit intensa era a la seu del PP.

El regidor vilafranquí, Josep Ramon, es mostrava molt satisfet sent els guanyadors de les eleccions al Congrés amb millors resultats que al 20 de desembre i millorant també resultats a Vilafranca.

A la seu del PP consideraven que aquests resultats poden fer variar també tendències a la actual política catalana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: