Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC diu que no aprovar el pressupost de la Generalitat fa perillar l’obertura del nou CAP

Els republicans van fer ahir tarda roda de premsa per deixar clar que no tenir pressupost aprovat pel Govern català impossibilita que el nou ambulatori entre en servei abans d’acabar l’any.

En roda de premsa celebrada aquest dimarts a la tarda, abans de l’assemblea de la CUP que ha mantingut l’esmena a la totalitat dels pressupostos, els republicans remarcaven que el Govern per fi ha situat l’equipament sanitari com a prioritat i que entrarà en funcionament aquest any si hi ha pressupostos de la Generalitat.
Tal i com va explicar el secretari de política institucional d’ERC Penedès i candidat a les eleccions espanyoles Toni Sisternas, des del nou govern s’ha apostat per posar en marxa l’equipament, que fins ara està aturat per falta de finançament.
La regidora d’ERC Mònica Hill, destacava que la manca de pressupost pot posar en perill la previsió de tenir el CAP equipat a mitjans de setembre per fer l’obertura durant el mes d’octubre.
La portaveu d’ERC Vilafranca va explicar que el cost total de l’obra s’ha situat en 6.5 milions d’euros i que la fase del 2016 consta d’una partida de més de 300.000€ destinats a equipar tot l’ambulatori.
Per la seva banda Sisternas, va afirmar que els pressupostos proposats per Junts pel Sí són un bon punt de partida per engegar l’última fase del procés, garanteixen poder construir les estructures d’estat que manquen – per exemple la Hisenda pròpia passa de 10 milions a 45 – i també reforcen molt el pla de xoc, ja que s’augmenta la partida que es va acordar per la investidura de 280 milions als quasi 875 milions que ara es preveuen per despesa social.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: