Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Diputació lliura a Santa Margarida i els Monjos el Pla Director del Castell de Penyafort

La Diputació lliura a Santa Margarida i els Monjos el Pla Director del Castell de Penyafort

El castell és un conjunt arquitectònic declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, que es troba en una situació estratègica en el marge esquerre del riu Foix.

Conjunt monumental amb planta en forma de U, de més de 4.000 m2, està format per les restes de l’antic casal fortificat de Penyafort, un convent i una església, posteriorment fou transformat en casa pairal. La tradició situa en aquest indret el naixement de sant Ramon de Penyafort.
Actualment és propietat de l’ajuntament que el va comprar l’any 2002 als antics propietaris, data des de la qual, i atès el mal estat general, l’Ajuntament hi ha destinat importants recursos per tal de preservar-lo.
L’objectiu del Pla Director és descriure el conjunt d’accions que cal realitzar per portar a terme la recuperació del conjunt de forma ordenada, tenint present la seva complexa evolució constructiva, les seves funcions actuals i el seu significat pel territori com a porta natural del Parc del Foix. El Pla estableix les fases restauradores, defineix nous usos i planteja la seva ubicació i distribució en el monument de cara a fomentar-ne la recuperació i detenir el procés de degradació que pateix.
El Pla Director ha estat dirigit pel Servei de Patrimoni arquitectònic Local de la Diputació, amb un cost de 20.000 €, que han anat a càrrec de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: