Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès aprova l’adhesió a la Declaració Universal dels Arxius

Aquest dijous al vespre es va celebrar un ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès amb un ordre del dia amb acords bàsicament de tràmit que es van aprovar tots amb àmplia majoria.

Un dels punts estava en consonància amb el dia de la convocatòria de la sessió, el 9 de juny, Dia Internacional dels Arxius.

L’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya, en tant que representant del col·lectiu professional en l’àmbit català, està impulsant a nivell català que totes les organitzacions públiques i privades s’adhereixen a la Declaració Universal dels Arxius.

Des del 2013 s’han anat adherint a la Declaració diferents organitzacions entre diputacions, ajuntaments, consells comarcals i entitats de l’àmbit privat.

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès, amb vinculació també amb l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, té com objectius bàsics la promoció de les bones pràctiques en l’exercici de les funcions d’arxiu i gestió de documents i la preservació i difusió del patrimoni documental tan a la pròpia institució com a la comarca de l’Alt Penedès, tan en l’àmbit públic com privat. Així mateix, subscrivint aquesta declaració, s’identifica públicament com entitat promotora dels valors de seguretat, transparència, preservació del valor i significat de la memòria col·lectiva, alhora que facilitadora de l’accés lliure als arxius com una manera d’enriquir el coneixement de la societat, promoure la democràcia i protegir els drets de la ciutadania.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: