Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca descarreguen el primer 4de8 amb l’agulla de la temporada

Els Verds fan un pas més en els castells de vuit a l’actuació amb motiu de la inauguració de la primera fase de les obres de Cal Figarot.

Els Castellers de Vilafranca van inaugurar ahir al migdia la primera fase de les obres de Cal Figarot amb una diada castellera. Els vilafranquins van descarregar el primer 4de8 amb l’agulla de la temporada i, a més a més, van completar el 3de8, la Tde8 amb folre i el pilar de sis. Per concloure la jornada, els Verds van fer una prova de 3de10 amb folre i manilles fins al pis de quints, que els va servir per començar a treballar aquest castell. L’actuació va comptar amb la participació dels Castellers de l’Alt Maresme i els Castellers del Prat, que van descarregar diversos castells de sis.

Amb l’actuació, els Castellers de Vilafranca donen per tancada la primera fase de les obres al seu local social que, després de dos mesos i mig, deixa uns jardins renovats amb una millor accessibilitat i una nau d’assaig amb canvis importants, com l’alçat de la cúpula per poder fer proves de castells grans.

 

Ara, els Castellers se centraran en la temporada i deixaran per més endavant les obres que han de millorar la casa de Cal Figarot i fer el pas a la museïtzació. Tots aquests treballs de millora busquen més confort per als castellers, però també per als visitants que s’interessin pel local i pel fet casteller.

La jornada va començar amb l’homenatge als 4 anys de mandat de Pere Almirall, penjant el seu retrat a la galeria de caps de colla dels Castellers de Vilafranca. Almirall va recordar que la imatge és la seva però que sempre hi ha hagut un gran equip al darrere. L’excap de colla també va parlar del tarannà dels Verds, marcat per la constància i l’esforç.

 

Aquest moment també va servir per reunir els darrers caps de colla en una instantània històrica i pel record.

Un cop acabada la jornada castellera, els Castellers de Vilafranca van repartir un vermut popular per tots els assistents, tot iniciant així l’anomenada ‘5a Ronda’, un espai on compartir sensacions i comentar com ha anat la diada amb els castellers de les altres colles, amb un to amistós i cordial.

Els Castellers de Vilafranca actuaran aquest proper diumenge al migdia a Sants, una diada on tenen la intenció d’encarar nous reptes.

Això dependrà, però, dels assajos d’aquesta setmana: dilluns a les vuit, dimecres a dos quarts de nou i divendres a dos quarts de deu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: