Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acollirà la tercera edició de la fira independent i del llibre polític “Tinta Roja”

La cita és el proper 4 de juny, i la fira es durà a terme a la plaça Milà i Fontanals de la capital de l’Alt Penedès.

La presentació s’ha fet al Casal Popular de Vilafranca, entitat que s’ha sumat enguany a l’organització de la Fira que va néixer fa tres anys del neguit de l’Espai Contrabandos, l’Ateneu Vilanovi, l’Ateneu de Sitges i el GER de Sant Pere de Ribes.
Hèctor Galvany, de l’Ateneu Vilanoví, comentava que la idea era fer una fira del llibre independent i de caire polític. El nom de “tinta roja” va sorgir de la idea de l’esquerra permanent de lluita i reivindicació.
Des de la primera edició, Galvany explicava que la idea era créixer i arribar també a l’Alt Penedès.
La voluntat és que aquesta fira sigui itinerant. De fet la `primera edició es va fer a Vilanova, la segona a Sant Pere de Ribes i aquesta tercera es farà a Vilafranca.
Des del Casal Popular de la capital de l’Alt Penedès, comentaven que havien rebut la proposta fa uns 9 mesos, i que ràpidament van acceptar ja que consideren que coincideix plenament amb els plantejaments que fan des del Casal. La voluntat és donar suport a les editorials petites, independents i que publiquen llibres de temàtica política en el sentit més ampli de la paraula.
La llibreria l’Odissea ha estat també treballant per organitzar aquesta fira, i en Pep Garcia destacava que la voluntat és col·laborar perquè consideren que és necessari per tal de poder parlar a través dels llibres de temes que preocupen a la gent. En aquesta edició el tema serà el concepte de frontera.
Les activitats el dia 4 de juny s’iniciaran a 2/4 d’11 del matí, i s’allargaran fins a les 9 de la nit. Entre mig hi haurà un pregó conferència que oferiran l’entitat Tanquem el CIE, es farà un taller sobre islamofòbia i gènere, hi haurà sessió de conta contes, vermut roig i poètic amb Inversos i la presentació del llibre “La pell de la frontera”.
Com a actes previs de la fira, aquests dies al Casal Popular hi ha una exposició sobre les mines antipersona al Sàhra Occidental; a la llibreria l’Odissea es presentarà el llibre “Quan perdem la por” el proper 25 de maig; i a partir del 30 de maig la Biblioteca Torras i Bages exposarà el seu fons de llibres polítics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: