Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’institut de l’Alt Foix, de Sant Martí Sarroca s’adhereix al projecte Buchenwald

L’institut de l’Alt Foix, de Sant Martí Sarroca, s’ha acollit aquest curs al projecte Buchenwald, que promou l’associació Amical Mathausen, per recuperar la memòria històrica.

Aquest curs 2015-2016 l’institut de l’Alt Foix, de Sant Martí Sarroca, s’ha acollit al projecte Buchenwald, que promou l’associació Amical Mathausen, el museu del Ferrocarril de Catalunya i centres educatius de secundària d’arreu de Catalunya.
El projecte consisteix en la recuperació i defensa de la memòria històrica, per tal difondre la història dels camps de concentració al nostre alumnat, per tal que coneguin què va passar i prevenir que esdeveniments com l’holocaust nazi no tornin a succeir.
Aquest és un projecte obert, és a dir, que es farà cada any per conscienciar les diferents promocions del centre. El projecte comença a 4t d’ESO ja que per currículum fan Història Contemporània, Educació Ètico-cívica i a Llengua Catalana fan literatura. És un bon nivell per treballar aquest període i el seu contingut en valors.
L’alumnat de primer de batxillerat de totes les modalitats tindran l’oportunitat de visitar els camps de concentració de Buchenwald i Dora-Mittelbau. El primer camp té la particularitat de disposar d’un memorial que ofereix un servei educatiu molt complet, amb tallers, materials, i fins i tot alberg juvenil. El segon camp és on es fabricaven míssils V2 en galeries subterrànies.
També formen part del projecte xerrades com la de presentació a l’Institut que enguany ha fet el president de l’Amical Mathausen, Enric Garriga, i xerrades d’alumnes de batxillerat d’altres instituts que han fet el viatge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: