Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Centre Vila s’ha reunit amb la Generalitat per analitzar la situació del comerç de proximitat

Centre Vila s’ha reunit amb la Generalitat per analitzar la situació del comerç de proximitat

En la reunió es van plantejar qüestions com els horaris comercials, l’estalvi energèitc, els sistemes de finançament i la regulació de les rebaixes entre altres temes.

Representants de la junta de l’associació de comerciants i professionals Centre Vila i socis històrics de l’entitat, a més de comerciants d’altres zones de Vilafranca es van reunir dimarts a la tarda amb el gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, Miquel Rodríguez; el responsable de l’àrea de Promoció del Comerç, Josep Almirall; i dos tècnics del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat.
L’aprofitament dels recursos i l’estalvi energètic als locals comercials, la cartera de serveis, els sistemes de finançament, els horaris, la regulació de les rebaixes, la llei catalana de Comerç suspesa pel Tribunal Constitucional, i les vendes online van ser alguns dels temes de la reunió. La preocupació del sector a Vilafranca, però, es va centrar en la necessitat d’aconseguir un mix comercial coherent i competitiu, i un sistema de mobilitat que deixi de castigar el client.
Els comerciats consideren que han canviat els hàbits de consum i els hàbits de compra i el model urbanístic s’ha d’adaptar als nous hàbits. Asseguren que busquen noves fórmules per impulsar i dinamitzar el centre fugint dels models de desertització que ja s’ha comprovat que són contraproduents per a l’economia local. Aquesta jornada de treball amb tècnics de Comerç de la Generalitat és un primer pas en el conjunt d’iniciatives que els comerciants volen posar en marxa per plantar cara a la situació actual i tornar a posar el nom de Vilafranca en el mapa del comerç de referència de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: