Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO valora positivament l’acord sobre el conveni col·lectiu de Codorniu signat aquesta setmana

Aquest dimecres, 11 de maig, s’ha tancat definitivament l’acord sobre el conveni col·lectiu de Codorniu, a Sant Sadurní. CCOO considera que es tracta d’un bon conveni que aporta millores importants.

Per a la Federació Agroalimentària de CCOO es tracta d’un bon conveni i en fa una valoració positiva, ja que inclou importants millores socials per als treballadors i treballadores de l’empresa.
El conveni acordat, que té una vigència d’un any, consolida un 1% d’increment salarial amb caràcter retroactiu a 1 de gener de 2016, i inclou una clàusula de revisió salarial en cas que l’IPC superi l’increment pactat. També estableix una reducció de la jornada laboral anual de 8 hores a partir de l’any 2017, que quedarà en 1.760 hores anuals.
D’altra banda, el conveni preveu millores socials importants, com l’equiparació de les parelles de fet als matrimonis, a efectes de permisos retribuïts, així com el compromís d’elaborar un protocol que garanteixi la protecció de la maternitat i paternitat.
Des de CCOO consideren que aquest acord els consolida com a organització sindical de referència al sector del cava, on tenen més del 90% de la representació sindical. Apunten també que gràcies al treball dels seus delegats s’han tancat amb importants millores salarials i socials els tres convenis més destacats del sector. El Conveni de vins espumosos i cava de Catalunya, el Conveni col·lectiu del Grup Freixenet i el Conveni col·lectiu de Codorniu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: