Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El carrer Oriol s’urbanitza amb plataforma única al primer tram i ampliació de vorera al segon

Pere Regull, i el regidor de Territori, Serveis Urbans i Medi Ambient, Josep M. Martí, han presentat el projecte de remodelació del carrer Oriol, que l’Ajuntament té previst executar aquest estiu.

Martí explicava que el carrer Oriol forma part de la trama urbana del Camí del Vi, presentat recentment i que vol ser un sender sensorial, que s’inicia a l’Oficina de Turisme de Vilafranca, oferint un recorregut a peu o en bicicleta fins a la Torre de les Aigües, passant pel parc de Sant Julià, l’avinguda del Foix i el camí de la Bleda.
Pere Regull ha destacat la millora que suposa per al barri, i el fet que preparar la ciutat per atraure turistes amb projectes com el Camí del Vi comporta millores que són bones per als mateixos veïns, ja que són els primers a beneficiar-se’n.
Martí per la seva banda comentava que s’actuarà en els dos trams del carrer Oriol. En el primer tram s’eliminaran les voreres estretes i impracticables actuals, es renovarà la xarxa de clavegueram i d’aigua, es pavimentarà amb plataforma única i s’hi instal·laran jardineres penjants amb flors. En el segon tram, s’actua a la vorera dels nombres parells ampliant-la i permetent un ús mixt de vianants i bicicletes.
El projecte està en procés de licitació amb un pressupost de 120.000 euros la urbanització i 100.000 euros la renovació del clavegueram i de les canalitzacions d’aigua. Es preveu que s’executi al llarg d’aquest estiu per estar llest el proper mes de setembre. El regidor afirmava que en el primer tram, per les seves reduïdes dimensions de només 6 metres d’amplada serà inevitable haver de tallar el trànsit durant un mes i mig aproximadament. Al segon tram no caldrà tallar el trànsit de vehicles, si bé durant les obres caldrà eliminar temporalment algunes places d’aparcament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: