Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els alumnes de robòtica de l’IES Alt Penedès estan satisfets amb el seu prototip

L’Institut Alt Penedès s’ha presentat a la vuitena edició del concurs de SIEMENS Industry Automation amb el projecte ‘Cilindres exprés’, que ha estat elegit entre els 10 finalistes.

El projecte realitzat pels alumnes del cicle formatiu de grau superior d’automatització i robòtica industrial de l’institut vilafranquí integra tot el sistema de producció de cilindres singulars, des de la confecció de la comanda, passant per tot el complex procés de fabricació i verificació fins a la seva expedició. Aquest sistema seria útil per a fabricació de cilindres pneumàtics de mesures no estàndard, de forma totalment automàtica.

 

El tutor del projecte, el professor Josep Vidal, explica que aquest tipus d’accions motiven els alumnes i els acosten a la realitat d’allò que estan estudiant.

Tant la vintena d’alumnes que estan treballant en el projecte com els professors estan satisfets amb el seu prototip, tot i la pressió que suposa el fet que l’institut hagi guanyat les dues anteriors edicions del concurs, a més de l’edició del 2008.

Per determinar els guanyadors del concurs d’aquest any, està obert el termini de votació en línia fins diumenge. Qualsevol persona que ho desitgi pot votar per les aplicacions que els semblen més meritòries. Com en anys anteriors es tracta d’entrar a la pàgina web de la competició i accedir a la votació en línia. Cada vot obliga a seleccionar d’entre els deu projectes finalistes aquells tres que es considerin més meritoris.

Comentaris

  1. Joan PC

    Moltes, moltes felicitats. Als participants i als mestres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: