Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

800 joves han participat aquest cap de setmana a la Trocajove, a Vilafranca

Tot i que s’esperava una participació d’unes 600 persones, finalment van ser 800 els joves d’entre 15 i 18 anys i els monitors que es van afegir a la trobada.

Aquest cap de setmana, els grups d’adolescents i joves del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés estaven convocats a Vilafranca per gaudir d’un cap de setmana lúdic i formatiu, a més de crear nous vincles i complicitats entre joves de diferents esplais de tot Catalunya.

El president del MCECC Xavi Nus explicava que hi havia 60 esplais i agrupaments representats a la Trocajove i recordava la importància d’aquesta mena de moviments en el teixit social i cultural d’un poble o una ciutat.

 

Per a Vilafranca, acollir la trobada era tot un repte logístic que es va complicar a causa de la pluja. Els joves havien de passar la nit acampats al pati de l’escola Cristòfor Mestre però van haver de ser reubicats al pavelló firal. Tot i haver d’activar el pla B, la trobada es va desenvolupar amb normalitat. El regidor de Joventut Miquel Medialdea comentava que la Trocajove era una bona oportunitat per donar a conèixer Vilafranca.

 

Amb el lema Se’t veu l’etiqueta, la comissió organitzadora de la trobada va preparar activitats, dinàmiques i formacions per tal que els joves reflexionessin sobre els estereotips i prejudicis que acostumem a tenir en les relacions personals. En concret, s’hi van tractar temes com els joves i la inclusió social, la immigració i els centres d’internament d’estrangers, les presons, el Quart món, les persones refugiades o la discapacitat intel·lectual.

 

A banda d’aquests tallers, els joves van participar en una gimcana al parc del Poble Nou, la presentació al local dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot o una cursa d’orientació durant el matí de diumenge pel centre de Vilafranca organitzada pel GEP, l’esplai que exercia d’amfitrió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: