Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’IES Alt Penedès torna a ser a la final del 8è concurs ‘Industry automation’ de Siemens

El projecte que han presentat es diu ‘Cilindros exprés’ i és un sistema integrat de compra, producció i empaquetat de cilindres pneumàtics de mesures no estàndards.

Els alumnes del cicle formatiu de robòtica de l’institut Alt Penedès són, un cop més, a la fase final del concurs de prototips Industry Automation promogut per la multinacional alemanya Siemens. Al projecte queda integrat tot el sistema de producció: la confecció de la comanda, tot el procés de fabricació i verificació i l’expedició final. Els alumnes expliquen al seu projecte que el sistema que han ideat seria molt útil per aquells clients que demanen unes mides de diàmetre i carrera fora de catàleg, ja que per a les mesures més comunes, ja existeixen grans línies de fabricació.

Aquest any s’han presentat més de 40 projectes d’escoles de formació professional i universitats i el de l’institut vilafranquí és un dels deu finalistes. Dilluns es va obrir el període de votació en línia a la pàgina web del concurs, que s’allargarà fins al 15 de maig.

L’institut Alt Penedès ha guanyat en tres ocasions el premi de Siemens: l’any 2008 amb el Vaixell Biònic, el 2014 amb la Cèl·lula Autàrquica Eficient i l’any passat amb un Sistema Intel·ligent de Paletitzat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: