Dilluns, 27 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La visita ‘Els sons del museu’ ha incorporat la música a l’exposició permanent de Vinseum

Aquest diumenge al migdia s’ha estrenat la nova activitat ‘Els sons del museu’, una particular visita guiada a l’exposició permanent de Vinseum amb la música com a protagonista.

‘Els sons del museu’ ha estat fruit del treball conjunt entre el museu vilafranquí i l’escola municipal de música Maria Dolors Calvet per recuperar algunes de les partitures que formen part de l’arxiu musical de Vinseum. 13 alumnes de l’escola de música i alguns dels professors han estat els encarregats de reinterpretar les peces i tocar-les durant la visita al museu.

Entre el repertori hi ha havaneres, sardanes, cuplets o pasdobles. Cada peça s’interpreta en un lloc concret i acompanya l’explicació sobre el vi i el seu paper al llarg de la història del Penedès. Els autors d’aquestes composicions són músics penedesencs, com explica el conservador de l’Arxiu Musical de Vinseum.

 

Des de l’escola de música, la cap del departament d’instruments i formacions instrumentals Laia Galofré destaca que la música és un element evocador i, per tant, ajuda a comunicar millor.

 

La visita es va estrenar diumenge amb un primer passi adreçat a les famílies dels músics i un altre pel públic en general. Les dues visites van omplir les places disponibles.

La visita ‘Els sons del museu’ es repetirà els dies 19 de juny, 23 d’octubre i 11 de desembre amb la possibilitat d’introduir canvis i noves peces, si es considera convenient. Les places per a la visita són limitades i cal fer reserva prèvia al telèfon del museu 93 890 05 82 o a . L’entrada té un preu de 10 euros, 5 per als Amics de Vinseum i els alumnes de l’Escola Municipal de Música. L’entrada és gratuïta per als menors de 13 anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: