Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca en Comú proposa crear un consell de territori i urbanisme transversal per planificar millor les accions

El grup municipal de Vilafranca en Comú proposarà dimarts que ve al ple la creació d’un consell sectorial de participació ciutadana dedicat al territori i l’urbanisme.

a finalitat principal d’aquest consell hauria de ser la de garantir els drets d’iniciativa, informació i participació de la ciutadania en els processos urbanístics de planejament i de gestió del territori.

Per a Vilafranca en Comú, la vila té “importants reptes urbanístics per als propers anys, com per exemple millorar la connexió entre els barris de la Girada i el Molí d’en Rovira, o definir el propi futur d’aquest últim”. Per això consideren rellevant debatre aquestes qüestions amb una “visió àmplia i transversal per trobar la millor solució”. També destaquen la “funció preventiva” que tindria el consell.

Des de VeC proposen que al nou consell d’urbanisme s’hi incloguin les associacions de veïns i representants de diferents sectors professionals, com per exemple de l’àmbit educatiu, per aconseguir que l’urbanisme sigui “part de la vida dels vilafranquins de manera conscient”.
El grup municipal veu “inconcebible” que hi hagi una vintena de consells de participació, però cap d’urbanisme.

VeC ha fet la roda de premsa per presentar la moció davant el tram de muralla visible l’aparcament del carrer de Sant Pau, per il·lustrar que un debat amb diferents visions hauria ofert altres possibilitats d’intervenció sobre aquestes restes patrimonials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: