Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Símptomes positius’, una reflexió sobre la cooperativa Nou Verd

El psicòleg vilafranquí Xavier Vallès Inglada ha presentat el llibre ‘Símptomes positius’, una reflexió sobre la cooperativa Nou Verd.

‘Símptomes positius: emprenedoria, cooperativisme i trastorn mental’ és el títol del llibre que acaba de presentar Xavier Vallès Inglada, director del Servei PreLaboral de Nou Verd. El llibre s’ha publicat amb motiu dels 20 anys de la cooperativa Nou Verd i pretén ser un reflex de tots aquells elements que conformen l’essència d’aquesta.

A banda de la seva vinculació directa amb Nou Verd, el psicòleg vilafranquí ja havia tingut contacte amb el món editorial i va decidir que la història de la cooperativa havia de ser explicada. Però no, des d’un punt de vista històric i cronològic, sinó des d’una vessant més vivencial.

El llibre es basa en les entrevistes a una trentena de persones que han estat clau en l’evolució de la cooperativa. I el títol té molt a veure amb l’essència de Nou Verd, que sempre ha afrontat la realitat des de l’optimisme que generen les oportunitats ben aprofitades. En aquest cas, l’apoderament de persones que tenen un accés difícil al mercat laboral pel fet de patir un trastorn mental o una discapacitat. ‘Símptomes positius’ també aborda els reptes de futur d’una cooperativa que s’ha anat diversificant amb el pas del temps. Vallès destaca, però, que Nou Verd no ha d’afrontar aquesta batalla en solitari.

Nou Verd va iniciar el seu camí l’any 1994 amb 5 treballadors i ara ja en són un centenar. La presentació del llibre arriba més enllà del vintè aniversari però s’inclou dins dels actes de celebració que ha programat la cooperativa.

Comentaris

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: