Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres a l’Agrícol posen al descobert un pou del segle XVII

L’edifici del Centre Artístic del Penedès – L’Agrícol està immers en una profunda remodelació arran de l’intercanvi amb l’Ajuntament de Vilafranca, al qual li cedeix l’espai del cinema Victòria per construir-hi pisos per a gent gran a canvi d’aquestes obres de millora.

Els treballs han posat al descobert recentment un pou del segle XVII. El president de l’Agrícol Joan Cuscó explica que hi ha constància de l’existència de túnels subterranis de sortida de la muralla i que, al principi, creien que podria ser un d’aquests túnels. Finalment van comprovar que es tractava d’un pou d’aigua anterior a la construcció de la casa. Per les seves característiques i les voltes que hi ha al seu interior, és un pou únic a Vilafranca. N’existeix un altre de similar al museu, però no és tan antic.

Ara el pou ha estat documentat per part de l’arqueòleg de Vinseum i properament es taparà. El procediment de documentació ha permès determinar que el pou es va utilitzar fins al segle XIX, tot i que no està clar l’ús que se’n va fer.

No és la primera descoberta que s’ha fet durant les obres. Quan van començar, a la planta superior, van trobar bales i documents de l’any 1937 amagats entre les bigues. Probablement de quan la CNT va ocupar la casa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: