Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gairebé 2.000 alumnes de les escoles de Vilafranca participen a la fira musical

Des d’aquest dilluns i fins dimarts vinent, a l’Escola Municipal de música Maria Dolors Calvet, es faran 126 audicions de petit format, adreçades als 1.942 nens i nenes que cursen de 1r a 4t de primària a les deu escoles de Vilafranca. També l’alumnat de l’Escola Delta-L’Espiga participa en aquesta activitat.

El projecte preveu una programació que s’aplica al llarg de quatre cursos escolars. Cada curs es dissenya un paquet de tres audicions, cada una d’elles amb instruments musicals d’una determinada família. Amb això s’aconsegueix que en acabar els quatre primers cursos de primària, els nens i nenes de les escoles de la vila hagin participat en un total de dotze audicions diferents -tres per any- aconseguint un coneixement molt vivencial d’un gran nombre d’instruments i l’experimentació de la música en directe.

Per als alumnes, la fira musical suposa trencar amb la rutina i gaudir de la música en un context poc usual.

Enguany, la proposta que s’ha dissenyat consta de tres audicions: guitarra i flauta travessera, piano i clavicèmbal i instruments de vent-metall

Els músics encarregats de les audicions, la majoria penedesencs, tenen una àmplia experiència en el camp de la docència, ja sigui com a mestres en alguna escola o impartint tallers dels diferents instruments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: