Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les escoles Baltà Elias, Pau Boada i Mas i Perera participaran al projecte + Música

+ Música és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca per promoure l’aprenentatge musical a les escoles fent un pas més.

La idea parteix de la base que la música és una eina que afavoreix l’aprenentatge transversal, facilita el desenvolupament de destreses psicomotrius, desvetlla la sensibilitat i l’expressivitat dels alumnes i treballa aspectes com la disciplina, el rigor, el treball en equip i el respecte pel material comú.  L’Ajuntament proporcionarà durant dos anys un professor especialista i un banc d’instruments a les escoles participants per tal que els alumnes, de moment de tercer i quart de primària, puguin treballar més a fons la música, aprendre a tocar els instruments i a tocar en formació.

 

Les escoles que començaran amb el + Música el curs vinent seran el Baltà Elias, el Pau Boada i el Mas i Perera, que han incorporat la nova eina al seu projecte educatiu amb moltes ganes. La directora de l’escola Pau Boada destacava que, a banda del contacte directe amb la música i els múltiples beneficis que pot tenir per als alumnes, també treballaran el respecte pel material comú. Imma Badell apuntava que la participació al projecte representa una inversió important però es mostrava segura que valdrà la pena.

De la seva part, els directors del Baltà Elias i el Mas i Perera posaven l’accent en què el projecte obre portes fins ara tancades per a molts alumnes, en el sentit que l’accés als instruments musicals s’universalitza.

 

Des de l’Ajuntament han destacat que el projecte és flexible i s’adapta a les necessitats i ambicions de cada centre. La voluntat del consistori és anar estenent-lo a mesura que passi al temps per totes les escoles que hi estiguin interessades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: