Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots volen descarregar els castells de la darrera temporada, conscients que serà una “proesa”, i han començat proves de 4d9

Aquest diumenge els Xicots de Vilafranca inicien la temporada 2016 a Altafulla, una temporada que qualifiquen de “molt exigent” i que requerirà molta intensitat i volum de castellers als assaigs.

L’objectiu de la cap de colla, Aina Mallol, és descarregar tots els castells realitzats l’any passat, conscient que és “dificilíssim” i que repetir serà “una proesa”.
Mallol confia que la clàssica de 8 arribi quan abans millor i explica que preparen el 3 i el 4d8 per a les primeres actuacions de la temporada, deixant la torre de 8 per al juny. Segons Mallol, la diada de Màrtirs seria un bon moment per tirar el 5d8 i es planteja el 3d9 per la Festa Major de Vilafranca.
Els vermells seguiran treballant els pilars de 6 i de 7 i Mallol també té al cap el 4d9, per això han incrementat els assaigs a dilluns i han començat a fer proves a nivell de tronc.
A la colla ha entrat molta gent jove i Mallol té bones sensacions, tot i que reitera les dificultats dels reptes marcats.
El calendari d’actuacions de la temporada 2016, que els Xicots repartiran aquest divendres a assaig, comença i acaba a Altafulla com en els darrers cinc anys. Enguany incorporen places noves com l’Hospitalet, el 8 de maig,
La Bisbal, el 19 de juny, diada en la qual apadrinaran els Bous, la
recuperació de la plaça de La Granada, el 9 de juliol, l’Arboç, assistint a la diada de les colles vermelles, Alcover, el 16 d’octubre, i Reus, el 22 d’octubre. La intenció, segons Mallol, és no abaixar el ritme després de Festa Major per arribar bé a Concurs.
Com a diades destacades hi ha, en primer lloc, Fires de Maig de Vilafranca, la diada del Firal, Festa Major, el Concurs de Tarragona, la diada del Roser i Màrtirs, que com a novetat organitza la colla en col.laboració amb els veïns.
A banda de l’animació infantil i l’actuació castellera, els Xicots han introduït un sopar popular per revitalitzar la festa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: