Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Bordegassos de l’Alt Penedès guanyen el primer premi del Joverd més multitudinari

Més de 1.000 alumnes de 8 centres educatius diferents han participat aquest dissabte al migdia a Cal Figarot a la setena edició del Joverd, la matinal de castells organitzada pels Castellers de Vilafranca.

Aquesta xifra de participants és històrica, ja que s’ha aconseguit superar, per primer cop, el miler d’alumnes. En aquest sentit, els Verds han de valorar si cal buscar una ubicació més gran per a la propera edició.

En qualsevol cas, els organitzadors estan satisfets per com s’ha desenvolupat la jornada, per la gran implicació dels centres, siguin grans o petits, i pel fet que cada cop arriben a la celebració final del Joverd més preparats.

Els Bordegassos de l’Alt Penedès han estat la colla que més puntuació ha aconseguit i que, per tant, s’ha emportat el primer premi. Han alçat un 3 de 5 aixecat per sota, un pilar de cinc amb folre i diversos pilars de 2 i de 3, que han proporcionat la diferència mínima per obtenir la victòria. Des de la colla apuntaven que el Joverd és un esdeveniment que uneix la gent de l’institut.

Una de les novetats del Joverd d’enguany era la participació del primer centre de fora del Penedès i, de fet, de fora de Catalunya, l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp. Els seus representants estan molt contents amb l’experiència i esperen poder repetir l’any que ve.

Després dels Bordegassos, la resta de la classificació ha estat: els Castellers d’El Foix d’Els Monjos, en segona posició, i completant el podi, els Tirallongues del Pou de l’Eugeni. Els quarts han estat els Grimpaires del Montagut, els Arreplegats del Milà, cinquens, seguits dels Vailets del Sant Josep, els Menairons d’Encamp i els Nous de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: