Dilluns, 4 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Consell Comarcal rep el segell Infoparticipa a la transparència i qualitat de la informació

El Consell Comarcal rep el segell Infoparticipa a la transparència i qualitat de la informació

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB va lliurar els segells i mencions InfoParticipa als ajuntaments i consells comarcals que compleixen amb els indicadors.

El president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, va rebre aquest dimecres el Segell InfoParticipa de mans del rector de la UAB, en un acte al qual van assistir més de 100 electes locals de tot Catalunya.
L’Alt Penedès i el Vallès Occidental són els únics consells comarcals amb el Segell després d’aconseguir un 90% de puntuació en l’avaluació dels 49 indicadors proposats per la UAB. Els indicadors s’organitzen en: Qui són els representants polítics? Com gestionen els recursos col·lectius? I Quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana?
El Consell Comarcal de l’Alt Penedès es va avançar als terminis establerts per les lleis espanyola i catalana sobre transparència, accés a la informació pública i bon govern, creant l’any 2014, a instàncies de la primera consellera de Transparència del Consell Comarcal, M. Josep Tuyà, una pàgina de transparència al web institucional amb els continguts bàsics.
Durant l’any 2016, el Consorci Administració Oberta de Catalunya ha posat a disposició de tots els ens locals el seu propi portal de transparència. Actualment, tots els ajuntaments de l’Alt Penedès i el mateix Consell Comarcal s’han adherit a aquesta nova eina electrònica, n’han fet la formació i estan abocant la informació perquè sigui consultable properament per tota la ciutadania.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: