Dimecres, 12 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CASSA garanteix que l’aigua subministrada a Castellví compleix totes les exigències sanitàries

L’empresa ha emès un comunicat en què garanteix la qualitat de l’aigua que subministra, i que els pous possiblement afectats són captacions d’aigua privades.

Arran de les notícies sorgides en les últimes hores sobre una possible contaminació de pous al municipi de Castellví de la Marca, l’empresa CASSA ha emès un comunicat en què vol posar de manifest que es tracta d’informacions relatives a captacions d’aigua privades, localitzades en la zona de Cal Farines, i que en cap cas fan referència a l’aigua subministrada a través de la xarxa municipal. En aquest sentit, l’empresa garanteix que l’aigua subministrada al municipi compleix totes les exigències sanitàries i és, per tant, apta per al consum humà.
L’aigua que se subministra als habitatges de Castellví de la Marca, especifica, procedeix tant de recursos propis com d’aportacions externes al municipi. CASSA realitza un control exhaustiu de la qualitat de l’aigua subministrada, mitjançant una programació analítica aprovada per l’Agència de Salut Pública. Durant el 2015, es van portar a terme 17 analítiques (2 completes, 7 de control i 8 més específiques sobre nitrats), 8 més de les que exigeix la normativa. En el que portem de 2016, ja s’han efectuat 7 analítiques.
Tots els resultats obtinguts confirmen que l’aigua compleix tots els paràmetres legals i sanitaris que garanteixen que es tracta d’un recurs segur per a la població.
CASSA explica que publica els resultats de les analítiques d’aigua efectuades a Castellví de la Marca al portal web del SINAC, el Sistema d’Informació Nacional d’Aigües de Consum que gestiona el Ministeri de Sanitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: