Dimecres, 8 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

970 alumnes inscrits a la setena edició del Joverd que se celebra aquest dissabte a Cal Figarot

Els Castellers de Vilafranca ultimen els darrers detalls per celebrar la setena edició del JOVERD, un certamen que acull diferents centres educatius a Cal Figarot per fer-hi castells. El JOVERD d’aquest any comptarà amb la presència d’uns 970 participants de 8 instituts i escoles diferents.

La principal novetat d’enguany és la incorporació d’una escola d’Andorra i l’Institut Nou de Vilafranca. A banda hi participen els instituts Alt Penedès, Eugeni d’Ors i Milà i Fontanals, les escoles Montagut i Sant Josep de Vilafranca i l’IES dels Monjos.
L’objectiu del JOVERD és apropar la colla als més joves i ser una forma d’entrada per tots aquells qui ho desitgin. Els organitzadors reafirmen el compromís de la colla amb aquest projecte i destaquen els bons resultats que ha comportat al llarg dels últims anys. Toni Bach, cap de colla dels Castellers de Vilafranca.
Aquest projecte té una continuïtat al llarg del curs, ja que es realitzen tallers castellers a molts centres de la comarca. Aquest any, per exemple, se n’han fet a onze.
Bach explica també que en la puntuació del Joverd han volgut potenciar els castells horitzontals més que els verticals, tot recordant qie el primer objectiu és que els participants a banda de no fer-se mal coneguin i millorin la seva tècnica castellera.
L’ordre d’actuació de l’edició d’aquest dissabte s’ha sortejat en la presentació que es feia dilluns a la tarda al pati de Cal Figarot. Començaran els Vailets de Sant Josep, i després serà el torn de Els Nous de Vilafranca, els Castellers d’El Foix, els Arreplegats del Milà, els Menairons d’Encamp, els Grimpaires del Montagut, els Bordegassos de l’Alt Penedès i finalment els Tirallongues del Pou de l’Eugeni d’Ors.
Durant la roda de premsa prèvia al JOVERD, els Castellers de Vilafranca també han presentat el cartell guanyador que ha anunciat l’edició d’enguany, dissenyat per Alba Esteva, Aina Lino i Laura Felgueras, totes tres estudiants de l’Eugeni d’Ors.
També s’ha presentat el concurs d’Instagram, que ja s’ha iniciat i que finalitzarà el 19 d’abril a les 10 del vespre. Per poder participar en el concurs cal que les fotografies portin l’etiqueta #joverd16, i es mencioni els Verds, amb @castellersdevilafranca. La fotografia guanyadora es donarà a conèixer el 25 d’abril.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: