Dissabte, 24 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Renfe iniciarà a l’abril les obres de millora de l’estació dels Monjos

Renfe iniciarà a l’abril les obres de millora de l’estació dels Monjos

Renfe ha anunciat l’inici de les obres de remodelació de l’estació de trens de Santa Margarida i els Monjos per solucionar els problemes que presenta actualment d’accessibilitat i per millorar la mobilitat interna dels viatgers a l’estació.

Aquesta setmana, la direcció de Rodalies de Catalunya ha presentat el projecte a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos.

Les obres estan ja adjudicades i és previst que s’iniciïn el proper mes d’abril amb la creació d’un pas sota les vies que permetrà l’accés a les andanes i la col·locació d’ascensors per millorar l’accessibilitat. També es remodelarà íntegrament l’interior de l’edifici de l’estació, amb la millora dels espais interiors i el bar i la creació d’una zona de lavabos, que permetrà eliminar la caseta de serveis que hi ha actualment a l’exterior de l’edifici.

El projecte inclou també la creació de nous tancaments per al perímetre del recinte de l’estació i l’ampliació de la llargada de les andanes, que també es pavimentaran de nou amb sòl gravat per facilitar la indicació de persones amb visibilitat reduïda. D’altra banda, es construiran unes noves marquesines de 40 metres de llargada a cadascuna de les andanes de l’estació.

L’adjudicació d’aquest projecte representa una inversió de 1.470.000 euros i contempla un termini d’execució de 8 mesos. Les obres no han d’afectar, segons RENFE, el servei habitual de l’estació. L’única afectació significativa serà la de l’aparcament, ja que durant la durada dels treballs, l’empresa utilitzarà una part de l’aparcament de l’estació com a zona d’abastiment i emmagatzematge de materials.

L’alcaldessa Imma Ferret ha valorat molt positivament el projecte de remodelació i ha recordat, una vegada més, la necessitat d’adequació de l’estació i les reiterades peticions que l’Ajuntament ha fet per a la millora de l’edifici i la zona d’accés de viatgers.

Ferret ha explicat també que des de l’Ajuntament s’estan dissenyant accions per optimitzar la zona d’aparcament situada davant mateix de l’edifici de l’estació i perquè, una vegada finalitzin les obres de remodelació, es pugui millorar el pàrquing de terra situat al principi del carrer de l’estació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: