Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC presentarà al Consell Comarcal una moció de suport a Marcel Surià i es congratula que el govern tiri endavant el Pla d’Acció Comarcal

Els consellers comarcals d’ERC Pol Pagès, Fina Mascaró i Pere Sàbat han explicat les dues mocions que presenten en el ple que aquest dijous celebrarà el Consell Comarcal de l’Alt Penedès. La primera de les mocions és de suport i defensa de l’ex-alcalde de Santa Fe Marcel Surià, que recordem va ingressar a presó el passat 29 de febrer.

Els republicans consideren que és cert que Surià va cometre algunes irregularitats en concedir papers de manera incorrecte a persones immigrades. Per remarquen què, des del seu punt de vista la pena és excessiva i injusta. Recordem que Surià va actuar per motius humanitaris i amb la voluntat de donar resposta a unes problemàtiques socials i de les persones que encara són vigents.
Pol Pagès ha explicat que volen mostrar la seva solidaritat amb Surià i amb tot el món municipal. I insisteixen en demanar al Consell de Ministres que l’indulti.
Des d’ERC han explicat que des de Convergència se’ls ha demanar de poder encapçalar també la moció.
L’altra moció que presentaran al ple del Consell pretén rebutjar la legitimitat de la monarquia espanyola. Pagès ha recordat que ells són republicans, i que defensen la democràcia del poble. Ha apuntat que la monarquia està esquitxada per diferents casos de corrupció; i que s’ha posicionant sovint contra les institucions catalanes. Un exemple quan el monarca va rebutjar rebre la presidenta del Parlament per tal que li notifiqués el nom del nou president de la Generalitat.
Aquetes dies mocions, han explicat, les presentaran en tots els ajuntaments on tenen representació.
D’altra banda els consellers d’ERC s’han mostrat satisfets per al decisió del govern comarcal de tirar endavant el Pla d’Acció Comarcal, que s’ha anunciat que es portarà a finals de mes al Consell d’Alcaldes i el mes vinent al propi Consell. Pol Pagès considera que tot plegat és en resposta a la demanda que ells van fer-ne el mes passat.
De la mateixa manera es mostraven satisfets que el govern del Consell Comarcal expliqués que farà efectiu el pagament de la paga pendent del 2012 i l’augment de l’1% del salari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: