Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern del Consell Comarcal ultima el Pla d’Acció Comarcal i es reorganitza després de la renúncia de Maria Rosell

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès Francesc Olivella ha anunciat que en el proper ple del consell d’Alcaldes, el 31 de març, es portarà a aprovació el Pla d’Acció Comarcal, que s’haurà de ratificar al plenari del 14 d’abril.

El govern, integrat per CiU i PSC, està ultimant els detalls d’aquesta eina de treball per al mandat i, segons Olivella, la voluntat és compartir el document amb la resta de grups comarcals perquè facin les seves aportacions. El Pla ha de recollir les principals línies d’actuació del Consell Comarcal.

El vicepresident 1r i de Relacions Institucionals Lluís Valls ha explicat que els eixos principals seguiran sent l’atenció a les persones, concretament a través de la gestió d’ajuts econòmics en serveis socials, habitatge i ensenyament; i els projectes de dinamització econòmica, en forma de plans d’ocupació, accions formatives i suport al teixit empresarial.

D’altra banda, aquest dijous al plenari del Consell Comarcal, es presentaran els canvis organitzatius que ha comportat la renúncia de l’alcaldessa de Sant Sadurní i nova diputada al Parlament de Catalunya Maria Rosell com a consellera i presidenta del Consell d’Alcaldes. El fins ara conseller d’Ensenyament, el regidor de Santa Fe del Penedès Jordi Bosch, de CiU, serà nomenat vicepresident 4t i president de l’Àrea d’Atenció a les Persones; entrarà a formar part de la Junta de Govern i ocuparà la Conselleria de Benestar Social.

El regidor de Castellví de la Marca i conseller comarcal d’Habitatge, Pere Soler, també de CiU, ostentarà a més la Conselleria d’Agricultura i Medi Rural, que fins ara ha ocupat Jordi Bosch.

Finalment, quan en el Ple del mes d’abril s’incorpori com a nova consellera comarcal del Grup de CiU la regidora d’Olesa de Bonesvalls Valentina Martínez, aquesta passarà a ocupar la Conselleria d’Ensenyament que també ocupava Jordi Bosch.

L’exconsellera Maria Rosell era presidenta del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès, un càrrec que ara ocuparà l’alcalde de Vilobí del Penedès, Xavier Edo, del PSC. Edo serà substituït abans que finalitzi l’actual mandat per l’alcalde de Font-rubí, Xavier Lluch, de CiU.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: