Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal recomana informar-se bé si es té una hipoteca amb clàusula sòl

Davant la probable declaració de nul·litat de les clàusules terra o sòl de les hipoteques, el Servei d’Habitatge del Consell Comarcal recomana a totes les persones que tinguin una hipoteca amb aquest concepte que facin una consulta gratuïta abans de modificar les condicions econòmiques i sobre la possibilitat de recuperar-ne l’import.

L’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (ADICAE) va interposar fa 5 anys una demanda per a l’eliminació de les clàusules sòl i la devolució de les quantitats cobrades per aquest concepte. En els propers dies està previst que es produeixi la sentència, que probablement serà favorable a ADICAE, perquè fins ara s’han desestimat tots els recursos interposats per les entitats bancàries. La sentència serà extensiva a tots els clients que tinguin contractada una hipoteca amb clàusula sòl, perquè la demanda és col·lectiva.
El Consell Comarcal recomana als titulars d’hipoteques que desconeguin les seves condicions o que vulguin millorar-ne les condicions, que s’assessorin per tal de valorar les diferents opcions ofertes per les entitats financeres i poder triar les que considerin més favorables.
A més, el Servei Comarcal d’Habitatge també atén consultes relacionades amb el lloguer i sobre totes les mesures existents destinades a evitar la pèrdua de la llar. Aquest servei és d’especial importància per a les persones i les famílies que es troben immerses en processos judicials d’execució hipotecària o desnonaments per impagament del lloguer i per a les persones i famílies que han estat desnonades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: