Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CAAD Penedès obre també els diumenges

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics obre també els diumenges per fomentar les adopcions.

La Mancomunitat Penedès Garraf ha ampliat l’horari de visites del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics, el CAAD Penedès, i, des d’aquest mes de març, obre també diumenges al matí per facilitar l’adopció dels gossos i gats. Els resultats positius de la campanya de Nadal han encoratjat els responsables de la Mancomunitat a mantenir l’horari de visites també en diumenge i per això han fet la dotació de personal necessari. El perfil de gossos que acull majoritàriament el CAAD Penedès fa que aconseguir la seva adopció resulti complicat, ja que en un 85% són animals de mida gran, pesen més de 20 kg, i el 28% del total tenen més de 7 anys. Tot i que en termes generals la xifra d’animals adoptats el 2015 va augmentar un 1% i va arribar fins als 311, aquestes circumstàncies incideixen en la baixada detectada en l’adopció de gossos.

La recuperació d’animals pel seu propietari ha presentat, d’altra banda, resultats positius: durant el 2015 s’han pogut retornar 318 gossos i gats, el que suposa un 89% més que fa cinc anys. Aquestes recuperacions han estat possibles sobretot gràcies a la col·laboració ciutadana mitjançant la pàgina de Facebook del CAAD.

La Mancomunitat també està treballant amb l’Ajuntament de Vilafranca per ampliar els patis d’esbarjo dels gossos amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels animals mentre dura la seva estada al centre.

El CAAD acull en l’actualitat 414 gossos i 58 gats, unes xifres molt per sobre de la seva capacitat inicial.

Des del centre recorden que els gossos i gats que s’adopten al CAAD Penedès passen periòdicament revisions veterinàries. Tots els animals s’entreguen identificats amb microxip, esterilitzats o amb compromís d’esterilització si són cadells; vacunats i testats de leishmània en els cas dels gossos, i d’immunodeficiència i leucèmia felina en el cas dels gats. La taxa d’adopció és de 75 euros per als gossos i 45, per als gats. Per a més informació dels animals i del procés d’adopció es pot consultar el web www.caadpenedes.org.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: