Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest cap de setmana s’avança l’hora pel canvi d’estiu

Aquest cap de setmana, concretament, durant la nit del dissabte al diumenge caldrà canviar els rellotges.

Així, a les 2 de la matinada de diumenge caldrà avançar l’hora fins a les 3 per adaptar-nos a l’horari d’estiu. Amb el canvi d’hora dormirem una hora menys.
Aquest canvi, que posa inici al període de set mesos d’horari d’estiu per al 2016, és una mesura d’estalvi i eficiència energètica que permetrà estalviar una mitjana d’entre 5 i 6 euros per llar a Catalunya, segons dades de l’Institut Català d’Energia. En total, el canvi horari generarà un estalvi de 15 milions d’euros a Catalunya.
L’objectiu de la mesura és reduir al màxim la despesa energètica generada per la il·luminació artificial. L’horari d’estiu permet no desaprofitar les hores de llum al matí i allargar el temps de llum natural a les tardes, de manera que el màxim nombre d’activitats diàries es puguin efectuar amb llum natural i es redueixi el consum d’energia associat a la il·luminació artificial.

Notícies relacionades

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: