Dimarts, 26 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP continuarà lluitant per un preu just per al raïm i confia que en les eleccions sindicals agràries revalidarà com a força majoritària

Al llarg de la campanya per a les eleccions sindicals agràries d’aquest diumenge, Unió de Pagesos ha realitzat prop de 250 actes arreu de Catalunya. Ahir a Sant Martí Sarroca, el coordinador nacional del sindicat agrari, Joan Caball, i una advocada d’Agroxarxa feien l’acte central a l’Alt Penedès.

Caball es mostra segur que la pagesia revalidarà la seva confiança en Unió de Pagesos com a organització agrària majoritària del país i diu que treballaran perquè el sector agroindustrial pagui millor la matèria prima, tot recordant que és i ha de continuar sent un dels motors del país.
En aquest sentit i en clau penedesenca, afirma que continuaran lluitant per un preu just del raïm i que la solució passa per normes i sobretot, voluntat política per complir-les.
Els germans Jordi i Josep Ametller van presentar-se ahir a l’acte de campanya per parlar de la denúncia que el sindicat els ha interposat per presumpte incompliment de la normativa en una oferta de fruita i verdura, publicitada a finals de la setmana passada. Caball, que va parlar breument amb ells, va dir que el cas està en mans del Servei d’Ordenació de la Distribució Comercial i que igual que han denunciat el grup penedesenc, també protesten davant la seu de El Castillo a Mollerussa pel baix preu de la llet.
En l’acte també es va parlar del relleu generacional al camp i la transmissió de les explotacions agràries, que continua sent majoritàriament de pares a fills tot i que no prima tant l’hereu com abans, sinó aquell fill que està disposat a fer-se’n càrrec.
Segons va explicar l’advocada d’Agroxarxa, un dels obstacles que sorgeix sovint, en aquest relleu, és la identificació de la finca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: