Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sergi Vallès és, des d’ahir, el nou alcalde de Torrelles de Foix

En un ple extraordinari en tots els sentits i molt emotiu l’alcalde de Torrelles de Foix, Jaume Brichs, va renunciar al càrrec per motius de salut.

El saló de sessions de l’ajuntament era completament ple de veïns, familiars i amics, i també de diversos alcaldes i representants de Convergència Democràtica a la comarca. Entre d’altres l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, l’alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, o el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella.
La sessió es va iniciar amb l’anunci i les explicacions que va donar Jaume Brichs per la renúncia al càrrec. Un càrrec que precisa de molta dedicació i que una malaltia contra la que està lluitant li impedeix desenvolupar. De fet des de fa set mesos el primer tinent d’alcalde, Sergi Vallès, ja exerceix les funcions d’alcalde accidental. Amb 72 anys d’edat Brichs ha decidit fer un pas al costat i renunciar a l’alcaldia, però continuarà com a regidor d’urbanisme.
Al final del seu discurs va voler agrair el suport que ha rebut de molta gent. I desprès de les seves paraules es va produir un llarg i emotiu aplaudiment.
Tot seguit els portaveus dels grups municipals van adreçar paraules d’agraïment a la tasca i a la persona de Jaume Brichs. Van intervenir per ordre de representació primer la representant de la plataforma veïnal, Tere Rodríguez i desprès la socialista Esther Tutusaus, Pere Civill d’ERC i Jordi Torné de Convergència.
Per cloure la primera part del Ple, Sergi Vallès li va lliurar a Brichs una placa pels seus set anys com a alcalde i una altra placa del grup CiU.
Tot seguit es va procedir a l’elecció del nou alcalde. Van presentar candidat els grups de CiU i d’ERC, i el resultat de la votació va ser de 7 per Sergi Vallès, dos per Pere Civill i dos vots en blanc. Quedava proclamant com a nou alcalde el convergent Sergi Vallès, que en declaracions posteriors reconeixia un sentiment contradictori.
Amb 27 anys és l’alcalde més jove del Penedès. Assumeix les regidories de serveis, joventut i serveis socials, i manté les mateixos objectius que tenia l’equip de govern.
Vallès era el tinent d’alcalde, càrrec que a partir d’ara tindrà el regidor Manel Arévalo que també assumirà les regidories de seguretat ciutadana i turisme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: