Dimecres, 12 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní activa el protocol per contaminació a causa de la intrusió de pols africana

El passat dilluns 22 de febrer es van produir superacions del valor de referència diari de partícules en suspensió PM10 a l’aire a 10 estacions de Catalunya. Atès que el principal motiu d’aquests nivells és la presència de pols del Sàhara, aquestes situació es produeix a tot el territori de Catalunya.

Les PM10 són partícules en suspensió de menys de 10 micres i les pot generar també l’automoció, activitats agrícoles de llaurat, o les cremes agrícoles entre altres.
Així, a causa de les dades enregistrades per la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica, la situació meteorològica prevista i l’episodi d’entrada de pols africana, des de Protecció Civil de la Generalitat s’ha activat el Protocol per episodi ambiental de contaminació.
L’Ajuntament de Sant Sadurní farà seguiment d’aquesta situació i ha pres diverses mesures per controlar l’emissió de factors contaminants, així com per reduir-ne l’impacte. El servei de Via Pública ha regat el centre del municipi, una mesura excepcional en els darrers temps a causa de la falta de pluges i de la gestió eficient de l’aigua que es fa des de l’Ajuntament.
També es recomana a la ciutadania evitar l’esport intens a l’aire lliure, consultar el metge si s’inicien símptomes respiratoris o cardíacs, sempre que sigui possible realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers amb poc trànsit i utilitzar el transport públic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: