Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gelida ja disposa d’un Centre d’Interpretació del Funicular

El diumenge, dia 21 de febrer, es va inaugurar el Centre d’Interpretació del Funicular de Gelida. Aquest espai, ubicat damunt de la estació superior del Funicular, inclou una exposició permanent que mostra la història i l’evolució del Funicular, així com els fets cronològics més rellevants des de la seva inauguració, l’any 1924, i una maqueta de Jaume Casanovas Llardent.

A través d’una desena de plafons d’imatges històriques, els visitants podran descobrir l’origen del Funicular, els detalls de la seva fundació, el servei que va oferir durant els primers anys i l’impacte en la millora de la mobilitat dels veïns de Gelida. A més, també es recorren episodis com ara la transformació que va patir la línia durant la segona meitat del segle XX, amb l’adquisició́ i renovació per part de Ferrocarrils de la Generalitat durant la dècada dels 80.
La mostra també inclou una selecció d’objectes característics de la línia com un banderí i una gorra d’agent d’estació, documents originals com accions, bitllets i llibres de comptes, així com els rètols de senyalització que guiaven els primers usuaris del Funicular. Els visitants podran, a mes, contemplar imatges de vídeo històriques asseguts en els bancs originals del Funicular.
El material i documentació exposats formen part dels arxius de Ferrocarrils de la Generalitat, de l’Ajuntament de Gelida, de l’Associació d’Amics del Castell de Gelida, i de diversos particulars.
Des de l’Ajuntament s’espera que aquest Centre, conjuntament amb el Castell, serveixin per a dinamitzar i promocionar el municipi de Gelida.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: