Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Monjos i Subirats tornen a organitzar una ruta per conèixer escenaris de la Guerra Civil a través de la cultura i la gastronomia

Santa Margarida i els Monjos i Subirats tornaran a programar aquest proper diumenge la ruta Sabors en Temps de Guerra, impulsada des dels dos ajuntaments, amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni cultural relacionat amb la Guerra Civil.

La proposta lligar cultura i gastronomia i ofereix al visitant la possibilitat de viure de prop el llegat de la Guerra Civil al Penedès i la gastronomia de l’època.
L’experiència s’inicia a Subirats, on els visitants fan la visita guiada al CIUDEB, un equipament museogràfic singular i de referència relacionat amb els fets ocorreguts en la darrera defensa de Barcelona que va tenir lloc a Subirats, els dies 22 i 23 de gener de 1939.
Després de la visita es serveix un esmorzar entre vinyes amb una degustació de cava del Penedès. En acabar, els participants es traslladen a Santa Margarida i els Monjos on visiten el refugi del Serral i el CIARGA, el centre d’interpretació de la història i el desenvolupament de l’aviació republicana a la Guerra Civil.
La ruta finalitza amb un àpat en un dels restaurants de Santa Margarida i els Monjos en el que es podrà gaudir d’un menú elaborat amb productes típics de la gastronomia de l’època com ara les guixes, el bacallà, les arengades o la sopa de farigola.
La ruta es fa cada tercer diumenge de mes i comença a les 10 del matí al CIUDEB, situat al poble del Pago. La proposta té un cost de 36 euros per persona i cal fer reserva prèvia als telèfons 93 899 34 99 o al 669 287 537.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: