Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cicle Una nit amb els clàssics ha estrenat temporada amb una reflexió sobre la ciència ficció com a vehicle per construir la utopia

El filòsof Joan Cuscó va ser l’encarregat, ahir al vespre, de parlar sobre la novel·la de l’escriptor anglès Arthur Charles Clarke que va adaptar al cinema Stanley Kubrick amb la mítica pel·lícula 2001.

Una odissea del espacio. Era la primera vetllada d’aquesta temporada del cicle organitzat per La Cultural Llibreria i el cinema Kubrick Una nit amb els clàssics.

Cuscó va reflexionar en la seva intervenció sobre el paper de la ciència ficció en mans d’un científic com Clarke. Per al filòsof vilafranquí, la ciència ficció ha exercit com a vehicle per construir la utopia, en el sentit que només la imaginació pot superar el coneixement científic.

Es dóna el cas que l’adaptació cinematogràfica de 2001. Una odissea del espacio va ser peculiar, ja que Kubrick i Clarke van treballar plegats i la novel·la va anar canviant segons les possibilitats tècniques de la pel·lícula.

A més, el film, tot i ser de l’any 1968, és un dels pocs treballs audiovisuals que compta amb imatges reals de l’espai.

“Una nit amb els clàssics” és un cicle que té l’objectiu de conjugar les grans obres de la literatura i la seva adaptació cinematogràfica. A banda de la conferència introductòria hi ha la possibilitat de quedar-se a sopar a l’Agrícol i de veure la pel·lícula en versió original i pantalla gran al cinema Kubrick.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: