Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comerços de Vilafranca i Sant Sadurní participen en la tercera edició de les pràctiques de català a comerços adherits al voluntariat per la llengua

Durant la segona quinzena de novembre i la primera de desembre, els aprenents dels cursos bàsics de català de Vilafranca i Sant Sadurní han fet pràctiques de català fora de l’aula en algun dels comerços adherits al Voluntariat per la Llengua.

Aquesta activitat pretén facilitar l’ús del català entre la clientela no catalanoparlant i el personal que atén el públic.
En aquesta tercera edició de la campanya, hi han participat 26 alumnes, que han fet 68 pràctiques, i 39 establiments, a Vilafranca; i 6 alumnes que han fet 18 pràctiques i 5 establiments, a Sant Sadurní.
Els comerços col·laboradors es comprometen a fer la primera atenció
als clients en català i a mantenir aquesta llengua, sempre que sigui factible. Gràcies a la seva complicitat, durant el temps en què es podien fer les pràctiques, els alumnes dels cursos bàsic 2, bàsic 3 i elemental 1 dels cursos de català (alumnes no catalanoparlants que estan aprenent l’idioma) han pogut fer pràctiques d’ús de català fora de l’aula.
Segons les dades dels botiguers, en la majoria de casos les persones que atenen han usat el català, han vençut la inèrcia de passar al castellà i diuen que la conversa ha anat molt bé. Només en algunes pràctiques són conscients que han barrejat català i castellà quan parlaven. Aquests casos en què barregen o els costa mantenir l’intercanvi sempre van lligats a perfils d’alumnes de B2, que tenen més dificultats per expressar-se oralment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: