Dissabte, 22 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comissions sobre energia, telecomunicacions, formació i mobilitat comencen a treballar per atacar les mancances dels polígons industrials del Penedès

La jornada ‘Els polígons d’activitat econòmica i la millora de la competitivitat’, celebrada divendres passat al castell de Castellet, és el punt de partida del treball que les quatre capitals del gran Penedès han engegat per millorar els seus polígons.

Sorgeix del Pla Estratègic del Penedès, concretament de l’eix dedicat a l’economia que les quatre ciutats fixen en la millora de la competitivitat dels seus polígons industrials i la bona convivència d’aquests espais amb una concepció enoturística del territori. Els quatre aspectes fonamentals per solucionar les mancances dels polígons del Penedès són energia, infraestructures de telecomunicacions, formació i mobilitat. Cada ciutat liderarà una comissió i abordarà un d’aquests temes: Vilafranca portarà la comissió d’energia, Igualada, la de telecomunicacions, Vilanova, la de formació i el Vendrell, la dedicada a la mobilitat.

El coordinador del Pla Estratègic calcula que el treball estarà acabat a l’estiu i poc després ja s’aplicaran mesures pràctiques.

Precisament sobre els aspectes que defineixen la competitivitat d’un polígon versava la conferència central de la jornada, protagonitzada per l’arquitecta urbanista Maria Buhigas.

L’arquitecta també apunta que la convivència entre usos, al Penedès entre la indústria i el paisatge enoturístic, és un tema pendent, començant perquè “al nostre imaginari, la indústria continua sent lletja, bruta i gris”, un concepte a vegades allunyat de la realitat. Per a Buhigas, la indústria no és un enemic i és compatible amb altres usos del territori. Segons la urbanista, “qualsevol economia sana i pròspera ha de tenir una mica de tot”.

Buhigas insisteix, a més, en què la planificació dels polígons d’activitat econòmica ha de partir d’una “mirada supramunicipal i de la generositat política” per evitar que, com en el cas del Penedès, cada municipi, per petit que sigui, tingui el seu polígon industrial.

Efemèrides

22 de juny
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: